GMT Twente

De wereld helpen naar duurzaam glas​

Informatie over dubbel glas

Extra wooncomfort en een forse besparing op je energiekosten? Dan is Dubbel glas of isolatieglas helemaal iets voor jou. Dubbel glas is opgebouwd uit twee verschillende glasplaten van enkel glas die op een bepaalde afstand luchtdicht aan elkaar zijn verbonden. Door deze opbouw van het glas, ontstaat er een spouw of isolerende ruimte tussen de glasplaten. Dus heb je last van tocht tussen de ramen of krijg je het huis niet op de juiste temperatuur? Overweeg eens om te kijken naar standaard dubbel glas.

Bij enkel glas in de kozijnen is er een mogelijkheid dat er condense op de glasplaat onstaat. Dit kan gebeuren doordat de warme lucht binnen in het huis, wordt begeleid door het glas naar buiten waar het kouder is. Met standaard dubbel glas kan dit voorkomen worden.

Tussenruimte van dubbel glas

Bij dubbel glas zit er een tussenruimte tussen de twee glasplaten. Deze ruimte noemt men ook wel een spouw of luchtspouw. Het is mogelijk om de spouw in de breedtes: 6, 9, 12 of 15mm te krijgen. Bij 12mm ontstaat er een tussenruimte van 12mm tussen de glasplaten. Tegenwoordig wordt dubbel glas gemaakt door tussen de twee glasplaten, de spouw, een holle metalen buis aan te brengen met een dubbel kitafdichting.

Milieubewust

Met de keuze voor dubbel glas ben je milieubewust bezig. Dankzij dubbel glas is het huis beter geisoleerd waardoor de kosten van de energierekening verminderd kunnen worden. Er is niet alleen eens kans dat de erergiekosten minder worden, maar ook dat het beter is voor het milieu. Door minder de verwarming thuis te gebruiken, zorg je dat de er minder energie of gas word gebruikt. Dankzij dubbel glas kan het huis ook nog eens stijgen in de categorie van energielabels.

Toepassingen dubbel glas

Dubbel glas kan worden toegepast in kozijnen van gebouwen en dienen als raam. Door dit glas te gebruiken heeft het huis een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie. Bent u bereid om het eenvoudige enkel glas te vervangen voor het meer milieubewuste dubbel glas?

  • Klantvriendelijk

  • Snel reagerend

  • Vrijblijvende offertes

  • Afspraak = Afspraak

  • Klant is koning

  • Kwaliteit