GMT Twente

De wereld helpen naar duurzaam glas​

Informatie over dubbel glas HR++

Extra wooncomfort en een forse besparing op je energiekosten? Dan is Dubbel glas HR++ of isolatieglas helemaal iets voor jou. Dubbel glas is opgebouwd uit twee verschillende glasplaten van enkel glas die op een bepaalde afstand luchtdicht aan elkaar zijn verbonden. Door deze opbouw van het glas, ontstaat er een spouw of isolerende ruimte tussen de glasplaten. Dus heb je last van tocht tussen de ramen of krijg je het huis niet op de juiste temperatuur? Overweeg eens om te kijken naar standaard dubbel glas.

Bij enkel glas in de kozijnen is er een mogelijkheid dat er condense op de glasplaat onstaat. Dit kan gebeuren doordat de warme lucht binnen in het huis, wordt begeleid door het glas naar buiten waar het kouder is. Met standaard dubbel glas kan dit voorkomen worden.

HR glas

Wat is nou precies HR glas? HR glas is een afkorting voor hoogrendement glas. HR is een coating aan de binnenkant van het glas die de stalingswarmte tegen houdt. Net als bij standaard dubbel glas worden de randen dichtgemaakt met speciale kit. Het verschil met normaal dubbel glas is dat bij HR glas de binnenkant is gevuld met edelgas en één zijde dus gecoat is.

HR glas is in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Deze verschillende uitvoeringen worden aangeduid met een plus+. In de tabel hieronder vind je de verschillende soorten glas met daarbij de isolatiewaarde. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie.

Voordelen dubbel glas HR++

De meest gekozen soort van HR glas is HR++. HR++ heeft de voordelen dat het zorgt voor minder energiekosten, minder warmteverlies en een extra optie voor zonwerende coating.

  • Energiekosten dubbel glas HR++

Door voor HR++ glas te kiezen zorg je voor minder energiekosten per maand. In de tabel is af te lezen dat de isolatiewaarde meer dan 2x zo laag is als standaard dubbel glas.

  • Warmteverlies dubbel glas HR++

Het belangrijkste voordeel van HR++ glas is de isolerende functie waardoor de warmte binnen blijft. Dankzij een speciale coating aan de binnenkant van het glas, word de warmte terug naar binnen weerkaatst en hou je het huis makkelijk op de juiste temperatuur. Ook het edelgas wat zich in de spouw, de tussenruimte, bevind, zorgt voor extra isolatie. Dankzij deze speciale coating en het edelgas is HR++ glas meer dan 2x isolerende dan standaard dubbel glas.

  • Extra zonwerende optie

Bij HR++ glas is het ook mogelijk om een zonwerende optie te nemen. Deze optie zorgt ervoor dat de warmte van de zon in de zomer buiten blijft en het in huis lekker koel blijft. Op de glasplaat wordt dan een extra coating toegevoegd zodat dit effect kan worden gecreeërd. Komt het wel eens voor dat je in de zomer denkt dat het erg warm in huis is? Vraag dan eens naar de mogelijkheden voor een extra zonwerende optie op uw dubbel glas.

Voor u aantrekkelijk om minder energiekosten te hebben en een betere temperatuur in uw huis?

  • Klantvriendelijk

  • Snel reagerend

  • Vrijblijvende offertes

  • Afspraak = Afspraak

  • Klant is koning

  • Kwaliteit