GMT Twente

De wereld helpen naar duurzaam glas​

Informatie over Floatglas.

Floatglas wordt ook wel enkel glas genoemd en is in verschillende uitvoeringen en diktes beschikbaar. Dit is de basis van alle glasplaten en is in 1952 uitgevonden met een speciale methode. Het gesmolten glas komt bovenop het gesmolten tin en doordat het glas lichter is, blijft het drijven op het tin. De metalen die gesmolten zijn, hebben altijd een perfecte oppervlakte waardoor het glas altijd perfect vlak is.

Floatglas wordt voor verschillende doeleinden gebruikt en heeft verschillende benamingen als enkel glas, vensterglas en ongehard glas. Ongehard is ook juist de belangrijkste toepassing waar het glas om bekend staat. In tegenstelling tot gehard glas valt dit glas niet in kleine stukjes kapot, maar blijven er bij breuk scherpe scherven over. Door deze scherpe scherven moet er voorzichtig worden omgegaan met floatglas. Enkel glas is bij ons verkrijgbaar in de afmetingen vanaf 2mm tot en met 19mm.

Soorten enkelglas

Wij bieden veel verschillende keus in enkelglas. Dit glas is te verkrijgen in verschillende kleuren, glasdiktes en figuren. De verschillende uitvoeringen die wij aanbieden zijn: Helder glas, extra helder glas, mat glas, gekleurd glas of figuurglas. Gekleurd glas bestaat uit de kleuren: groen, grijs en brons en is verkrijgbaar in verschillende glasdiktes. Figuurglas kan ook worden onderverdeeld in 3 verschillende soorten. Draadglas behoort ook tot de categorie enkel glas. Wilt u meer informatie over draadglas? Neem dan contact met ons op.

Toepassingen enkelglas

Enkelglas kan voor veschillende doeleinden gebruikt worden. Vaak wordt enkelglas gebruikt voor ramen in kozijnen, isolatieglas, glazen legplanken en zelfs voor aquariums. Ongehard glas wordt ook vaak gebruikt om de samenstelling van dubbel glas en gelaagd glas compleet te maken.

Opzoek naar ongehard enkelglas in de uitvoeringen helder, mat, gekleurd of toch met een figuur erin?

  • Klantvriendelijk

  • Snel reagerend

  • Vrijblijvende offertes

  • Afspraak = Afspraak

  • Klant is koning

  • Kwaliteit