GMT Twente

De wereld helpen naar duurzaam glas​

Informatie over beloopbaar glas

Beloopbaar glas bestaat uit meer dan 3 lagen glas met daartussen een transparante folie. Deze 3 lagen van beloopbaar glas bestaan hoofdzakelijk uit ongehard glas. Het is daarnaast wel mogelijk om de bovenste glasplaat te laten harden. De reden waarom het glas ongehard is, is vanwege de veiligheid. Mocht het glas breken, dan blijven de scherven van het glas aan het folie zitten en vallen er geen kleine stukjes glas naar beneden. Door de juiste glasdikte bij beloopbaar glas te kiezen, is het mogelijk om op het glas te kunnen lopen.

Dikte beloopbaar glas

De dikte die nodig is voor beloopbaar glas is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste zijn de afmetingen belangrijk voor het beloopbare glas en is het ook belangrijk hoe het ondersteund gaat worden. Wordt het beloopbare glas geheel ondersteund of alleen maar met een paar palen aan de zijkanten? Vervolgens is het ook van belang waarvoor het beloopbare glas gebruikt gaat worden. Het is mogelijk dit in een huis te gebruiken maar ook in een openbare ruimte waarbij er misschien wel meer dan 1000 mensen per dag overheen lopen.

Toepassingen beloopbaar glas

Beloopbaar glas kan voor verschillende situaties gebruikt worden. Vaak voorkomende situaties zijn glazen trappen, dakbeglazing, verbindingsbruggen of een glazen vloer in de huiskamer.

  • Klantvriendelijk

  • Snel reagerend

  • Vrijblijvende offertes

  • Afspraak = Afspraak

  • Klant is koning

  • Kwaliteit