GMT Twente

De wereld helpen naar duurzaam glas​

Informatie over spiegels

Overal waar je tegenwoordig komt hangen wel spiegels. Een spiegel hangt bij vrienden in de woonkamer of badkamer, maar hangt ook vaak in openbare ruimtes. Een spiegel is een voorwerp dat licht weerkaatst volgens de wet “hoek van inval = hoek van terugkaatsing”.

Opbouw van een spiegel

Spiegels zijn gemaakt van ongehard glas met aan de achterkant een dunne laag refelcterend zilver of aluminium materiaal. Om dit materiaal te beschermen is het afgedekt met enkele laklaagjes. Bij vlakke/normale spiegels zien we dankzij het terugkaatsen van de lichtstralen ons zelf in de spiegel. Het spiegelbeeld is op gelijke afstand van de spiegel en in afmetingen daaraan gelijk.

Toepassing spiegel

Er zijn verschillende mogelijkheden waarvoor een spiegel gebruikt kan worden. Spiegels kunnen voorkomen in privésituaties, maar komen ook voor in openbare ruimtes. De spiegel die voorkomt in openbare ruimtes of in badkamers zijn vaak heldere spiegels. Andere namen voor deze spiegel zijn normale, vlakke of zilveren spiegel. Voor in de woonkamer zijn er vaak gekleurde spiegels die ook nog eens met een decoratie rand kunnen worden voorzien. Vaak worden gekleurde spiegels als decoratie gebruikt en zijn daarom ook minder geschikt voor in badkamers en openbare ruimtes. Sommige mensen kiezen ervoor hun eigen spiegel op maat op te hangen. Onthoud goed dat spiegels breekbare producten zijn waar voorzichtig mee om moet worden gegaan. Om spiegels op een veilige manier op te hangen zijn er verschillende spiegel ophangsystemen die gebruikt kunnen worden. Voor spiegels zijn ook speciale randafwerkingen beschikbaar. Vaak wordt dit glas geslepen zodat er geen scherpe randen meer zijn waaraan iemand zich lelijk kan bezeren. Spiegels met scherpe randen worden voornamelijk gebruikt wanneer er een omlijsting omheen komt.

Aanbod spiegels

Wij hebben groot assortiment verschillende spiegels. Het hele assortiment is te verdelen in 3 verschillende categorieën: vlakke spiegels, confrontatiespiegel en veiligheidsspiegel. De vlakke spiegels zijn de spiegels die hierboven zijn uitgelegd en zijn te verkrijgen in het zilver, grijs of brons. Een confrontatiespiegel heeft een speciale werking. Het effect van deze spiegel is dat mensen aan de voorkant zichzelf kunnen zien en niet de mensen aan de achterkant, maar dat de mensen aan de achterkant wel de mensen aan de voorkant zien. Denk hierbij aan een confrontatiespiegel in een verhoorkamer waarbij de verdachte zichzelf in een spiegel ziet en de mensen achter het glas wel de verdachte kunnen zien. Bij een veiligheidsspiegel is er een laag folie op de achterkant geplakt. Dankzij deze folie blijft de spiegel intact wanneer er een breuk ontstaat en vallen niet alle stukken op de grond. Voor de rest heeft een veiligheidsspiegel hetzeflde effect als een normale spiegel. Om ervoor te zorgen dat er geen condence op het glas onstaat, is er een mogelijkheid om een spiegelverwarming achter de spiegel toe te passen.

Heeft u een spiegel op maat nodig die vervolgens speciaal voor u wordt gemaakt? Of bent u opzoek naar aparte vormen zoals ronde spiegels of met een schuine kant aan de zijkant? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Klantvriendelijk

  • Snel reagerend

  • Vrijblijvende offertes

  • Afspraak = Afspraak

  • Klant is koning

  • Kwaliteit