GMT Twente

De wereld helpen naar duurzaam glas​

Informatie over dubbel glas gelaagd

Extra wooncomfort en een forse besparing op je energiekosten? Dan is Dubbel glas gelaagd helemaal iets voor jou. Dubbel glas is opgebouwd uit twee verschillende glasplaten van gelaagd glas die op een bepaalde afstand luchtdicht aan elkaar zijn verbonden. Door deze opbouw van het glas, ontstaat er een spouw of isolerende ruimte tussen de glasplaten. Dus heb je last van tocht tussen de ramen of krijg je het huis niet op de juiste temperatuur? Overweeg eens om te kijken naar standaard dubbel glas.

Bij enkel glas in de kozijnen is er een mogelijkheid dat er condense op de glasplaat onstaat. Dit kan gebeuren doordat de warme lucht binnen in het huis, wordt begeleid door het glas naar buiten waar het kouder is. Met standaard dubbel glas kan dit voorkomen worden.

Tussenruimte van dubbel glas gelaagd

Bij dubbel glas gelaagd zit er een tussenruimte tussen de twee glasplaten. Deze ruimte noemt men ook wel een spouw of luchtspouw. Het is mogelijk om de spouw in de breedtes: 6, 9, 12 of 15mm te krijgen. Bij 12mm ontstaat er een tussenruimte van 12mm tussen de glasplaten. Tegenwoordig wordt dubbel glas gemaakt door tussen de twee glasplaten, de spouw, een holle metalen buis aan te brengen met een dubbel kitafdichting.

Milieubewust

Met de keuze voor gelaagd dubbel glas ben je milieubewust bezig. Dankzij dubbel glas is het huis beter geisoleerd waardoor de kosten van de energierekening verminderd kunnen worden. Er is niet alleen eens kans dat de erergiekosten minder worden, maar ook dat het beter is voor het milieu. Door minder de verwarming thuis te gebruiken, zorg je ervoor dat de er minder energie of gas wordt gebruikt. Dankzij dubbel glas kan het huis ook nog eens stijgen in de categorie van energielabels.

Gelaagd dubbel glas

Normaal standaard dubbel glas is gemaakt met enkel glas aan de zijkanten. Met gelaagd glas aan de zijkanten kies je voor meer veiligheid tegen breuk maar ook nog eens tegen inbraak. Dankzij het folie wat tussen de glasplaten is geplaatst, is het lastig door dit glas heen te komen waardoor het glas als inbraakwerend wordt beschouwd. Bij ons is het mogelijk om aan één kant gelaagd glas te kiezen of zelfs aan allebei de kanten. Daarnaast kan er nog een keuze gemaakt worden tussen dubbel glas standaard gelaagd of dubbel glas gelaagd met HR++. HR++ is 2x meer isolerend dan standaard dubbel glas. Wanneer je minimale warmteverlies wilt hebben, is de beste keuze om te kiezen voor HR++. Meer informatie over HR++ glas kan je op deze pagina bekijken.

Gelaagd glas is opgebouwd uit verschillende niveau’s. 55.2 gelaagd glas houdt in dat er aan beide kanten enkel glas van 5mm is met daartussen 2 lagen folie. Wanneer iemand 88.1 nodig heeft krijgt deze persoon 2 glasplaten van 8mm dik en met 1 laag folie in het midden.

Extra veilig glas nodig dat ook nog eens isolerend is en tegen inbraak word gebruikt?

  • Klantvriendelijk

  • Snel reagerend

  • Vrijblijvende offertes

  • Afspraak = Afspraak

  • Klant is koning

  • Kwaliteit